Horren

Horren

ZOS Zonwering levert diverse soorten horsystemen van verschillende leveranciers. Hieronder vind u een overzicht van de diverse horsystemen. De horsytemen die niet door onszelf worden geproduceerd komen van onze leveranciers: Unilux, Brasser horsystemen, AVZ en Rainbowsol. 

Raamrolhor Basic, Unilux, ZOS

Raamrolhor  

 Comfort 

De Raamrolhor Comfort is een bijna onzichtbare, maar zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden.De cassette meet slechts 42 mm; het frame kan daarom vaak buiten het zicht geplaatst worden, achter bijvoorbeeld de raamdecoratie. Bovendien kan de kleur van de aluminium profielen naar wens worden aangepast. Standaard wordt de rolhor met een magneetsluiting geleverd, kantelsluiting is mogelijk zonder meerprijs. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing de rolhor eenvoudiger bedienbaar maakt bij hoge ramen. De greep is aan beide zijden bedienbaar, zodat de raamrolhor Comfort ook buiten geplaatst kan worden. Het gaas beweegt zich vrij in de geleiders, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Toepassingen

Dakraam

Draaikiepraam

Draairaam naar buiten

Draairaam naar binnen

Schuifraam

Standaard RAL kleuren

RAL 9001 Crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9005 Zwart structuur

RAL9010 Wit

RAL9006 Zilvergrijs

Opties

Opties Raamrolhor Comfort:

– Standaard geleverd met zwart gaas.

– Alternatieve RAL kleur
(meerprijs € 41,-)

Voordelen

Voordelen van de raamrolhor Comfort:
– Bijna onzichtbaar door smalle cassette.
– Kan ook buiten geplaatst worden.

Ramrolhor Super+, ZOS

Raamrolhor Super+ 

Met gaasopsluiting

De raamrolhor Super+ is een elegante rolhor met RVS stift gaasopsluiting. Standaard wordt deze geleverd met speedreducer. Deze speedreducer functioneert gyroscopisch en zorgt ervoor dat de raamrolhor Super+ langzaam naar boven oprolt. Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuingeplaatste (dak)ramen. De onzichtbare RVS stift in de geleiders zorgt ervoor dat het gaas altijd netjes in de geleiders gespannen blijft, waardoor uitwaaien van het gaas niet mogelijk is. De Super+ is eenvoudig te bedienen en is uitgevoerd met een schuifvergrendeling. De raamrolhor Super+ kan in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden. In de dag montage gebeurt met speciale in de dag geleiders. Aan de bedieningslijst zit een borstel om zelfs de kleinste kieren af te sluiten. De aluminium cassette is volledig gesloten, het glasvezel gaas zit middels een speciaal doek gesealed om een RVS staf. Hierdoor blijft het gaas altijd in de geleiders en hebben insecten geen mogelijkheden om binnen te komen

Toepassingen

Draairaam naar binnen

Draairaam naar buiten

Draairaam naar buiten

Draaikiepraam

Draaikiepraam

Dakraam

Dakraam

Standaard RAL kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 crème wit

RAL7016 Antraciet structuur

RAL9005 Zwart structuur

RAL9006 Zilvergrijs

Opties

Opties raamrolhor super+: – Wordt standaard geleverd met zwart gaas – Alternatieve RAL kleur (meerprijs € 41,-)

Voordelen

Voordelen van de raamrolhor Super+: – Elegante rolhor – Rolt langzaam – Ideaal voor ramen met veel windbelasting doordat gaas in de geleiders zit opgesloten

raamhor-vast-voorzethor

Raamhor vast 

Voorzethor & Veerstifthor

Een ultieme oplossing voor houten kozijnen
De vaste raamhor kan worden geleverd in 2 uitvoeringen: Ten eerste als scharnierende voorzethor die op-de-dag geplaatst kan worden. Ten tweede als veerstifthor voor plaatsing in-de-dag. Het nieuwe scharnierende voorzethor wordt geleverd met losse scharnieren en een magneet en is eenvoudig op-de-dag te monteren.
– Plaatsing op het kozijn d.m.v. scharnieren en een magneet.

De veerstifthor is nieuw in het assortiment en biedt de mogelijkheid om dit vaste horpaneel in een houten kozijn of muursponning te plaatsen. De borstel rondom het profiel zorgt voor een insecten-dichte afsluiting. Met een 4-tal veerstiften is de veerstifthor eenvoudig te plaatsen. De veerstiften worden geplaatst op de hoogtestijlen.
– Plaatsing in het kozijn d.m.v. de veerstiften, die het hele paneel makkelijk uitneembaar maken.

Toepassingen

Draairaam naar binnen

Schuifraam

Draaikiepraam naar buiten

Draairaam naar buiten

Standaard RAL kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9005 Diepzwart

RAL 9005 Zwart structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

Opties

Opties Voorzet & Veerstifthor:

– Wordt standaard geleverd met zwart gaas
– Alternatieve RAL Kleur(meerprijs € 23,-)
– Veerstifthor (meerprijs € 31,-)

Unilux_Inklemraamhor

 Raamhor vast 

 Inklemhor

Inklemhorren zijn bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen wat schroeven of boren overbodig maakt. Het raam kan met de aanwezige hor moeiteloos geopend en gesloten worden. De inklemhor is geschikt voor draaikiep kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen. De vele kleuren waarin deze hor standaard leverbaar is, maakt dat de hor ook een esthetisch verantwoorde keuze is

Raamplissehor

 Raamplissé

 Voorzet Unit

Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl. Samen met de plisséhordeur zorgt de Raamplissé Voorzet Unit voor eenheid in jouw huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de Raamplissé Voorzet Unit bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling. De Raamplissé Voorzet Unit kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor op de dag montage. Bediening van boven naar beneden is niet mogelijk i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen, de hor is dus uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

ZOS UNILUX

 Raamplissé 

 Inklem unit

Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl. Samen met de plisséhordeur zorgt de Raamplissé Inklem Unit voor eenheid in jouw huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de raamplissé bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderdZonder te boren of schroeven wordt de Raamplissé Inklem Unit eenvoudig in jouw kozijn geklemd en is altijd uitneembaar. De standaard meegeleverde handgreep, voor nog meer bedieningsgemak. De Raamplissé Inklem Unit kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor draaikiepramen. Bediening van boven naar beneden is niet mogelijk i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is door de veerclips eenvoudig uit het kozijn te verwijderen, de hor is dus makkelijk uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

Toepassingen

Draaikiepraam

Draaikiepraam

Standaard RAL Kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème Wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 5011 Staalblauw

RAL 9016 Verkeerswit

RAL 9005 Zwart structuur

RAL 6009 Donkergroen

Donkerrrood, zos, inklemhor

RAL 3005 donkerrood

Opties

Opties Inklem raamhor: – Wordt standaard geleverd met zwart gaas. – Alternatieve RAL Kleur (meerprijs €93,-)

Voordelen

Voordelen inklem raamhor: – Gebruiksvriendelijk – Wordt zonder schroeven en boren geplaatst.

Toepassingen

Draairaam naar binnen

Draairaam naar buiten

Draairaam naar buiten

Draaikiepraam

Draaikiepraam

Dakraam

Dakraam

Schuifraam

Standaard RAL Kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 Zwart structuur

RAL 9005 Diep zwart

Opties

Opties Raamplissé voorzet unit: – Wordt geleverd met zwart gaas – Alternatieve ral kleur (meerprijs €41,-)

Voordelen

Voordelen Raamplissé Voorzet unit:
– Samen met de Plisséfit een uniforme uitstraling naar buiten.
– Geruisloos en met weinig kracht te bedienen.
– Door zwart gaas wordt het uitzicht minimaal gehinderd.

Toepassingen

Draaikiepraam

Draaikiepraam

Standaard RAL Kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème Wit

RAL 7016 structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 zwart structuur

RAL 9005 Diepzwart

Opties

Opties Plissé inklem unit – Standaard geleverd met zwart gaas. – Alternatieve RAL Kleur (meerprijs €41,-)

Voordelen

Voordelen Plissé inklem unit: – samen met de Plisséfit een uniforme uitstraling naar buiten. – Geruisloos en met weinig kracht te bedienen. – Door zwart gaas uitzicht minimaal gehinderd. – Wordt zonder boren en schroeven geplaatst.

Rolhordeur Comfort Unilux ZOS
Plisséfit_hordeur zos
dubbele-plissehordeur-plissefit

Rolhordeur 

Plisséhordeur  

Dubbele Plisséhordeur 

Comfort 

Plisséfit 

Plisséfit 

Gemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden van deze hordeur. De treklijst kan uit het midden bediend worden, zonder dat deze schuin trekt (praktisch voor kinderen). Mocht er onverhoopt tegen het gaas worden gelopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleiders te krijgen. Wanneer de rolhordeur niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes opgeborgen in de compacte cassette. En met een cassettemaat van slechts 42 mm valt de rolhordeur Comfort nauwelijks op in jouw huis.
Geschikt voor montage ‘op’- of ‘in-de-dag’, voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen. Voor deuropeningen breder dan 1300 mm verwijzen wij naar de Plisséfit (max. 1800 mm breed) of de dubbele Plisséfit (max. 3600 mm breed, koppelbaar tot 5400 mm breedte).
De Comfort rolhordeur wordt altijd met een magneetsluiting geleverd. Bij alle rolhordeuren worden standaard
2 speciale gaasstickers geleverd.

Toepassingen

Schuifpui

Draaideur

Standaard RAL Kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 Zwart structuur

Opties

Opties Rolhordeur Comfort:

– Wordt standaard geleverd met zwart gaas.
– Alternatieve RAL kleur (meerprijs €41,-)

Voordelen

Voordelen Rolhordeur Comfort:
– Duurzaam en gebruiksvriendelijk.
– Eenvoudig te plaatsen
– Zonder hulpprofielen te plaatsen.

 De Plisséfit is een fraai en strak vormgegeven plisséhordeur. De Plisséfit is eenvoudig in- of op het kozijn te plaatsen. Het strakke design zorgt voor een onopvallende aansluiting op het kozijn. De bedieningslijst blijft in elke positie staan en klapt niet dicht. De lage ondergeleider van 3 mm zorgt voor een onblemmerende doorgang. Speciaal voor openslaande tuindeuren en grote schuifpuien is een dubbele Plisséfit leverbaar.

De Plisséfit wordt helemaal op maat geleverd. In de hoogte zit maximaal 20 mm speling (even getallen). De breedte, montagezijde (links, rechts) en montagewijze (in of op de dag) worden volgens opgave geleverd. Dit houdt in dat u na ontvangst van uw Plisséfit direct kunt monteren zonder eerst de geleiders op maat te moeten zage

Toepassingen

Draaideur

Schuipui

Standaard RAL kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème wit

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 Zwart structuur

Opties

Opties Plisséfit hordeur
– Standaard geleverd met zwart gaas
– Alternatieve RAL kleur (meerprijs € 78,-)
– Grijs horgaas ipv zwart horgaas (meerprijs vanaf € 65,-)
-Hoekprofiel 20x50mm (meerprijs €14,50 per meter)

Voordelen

Voordelen Plisséfit:
– Op maat gemaakt
– Strakke vormgeving
– Zonder hulpprofielen

Speciaal voor de openslaande tuindeuren en grote schuifpuien is een dubbele Plisséfit leverbaar. Deze dubbele plisséhordeur kan grote openingen afsluiten voor insecten. Aan beide zijden van de opening wordt 1 plisséhordeur geplaatst. De beide hordeuren sluiten in het midden tegen elkaar door middel van een magneetsluiting. Deze sluiting is verwerkt op de plaats waar normaal gesproken de borstel zit en valt dus helemaal niet op. Zowel de onder- als bovengeleider lopen door en vormen één geheel met het kozijn. De dubbele plisséfit kan zowel in- als op het kozijn geplaatst worden zonder hulpprofielen

Toepassingen

Schuifpui ZOS Unilux

Schuifpui

Openslaande tuindeuren ZOS Unilux

Openslaande tuindeuren

Standaard RAL-Kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 Zwart structuur

Opties

Opties Dubbele Plisséfit:

– Wordt standaard geleverd met zwart gaas.
– Alternatieve RAL kleur € 155,-)
– Grijs horgaas ipv zwart horgaas (meerprijs vanaf € 130,-)
– Hoekprofiel 20x50mm (meerprijs € 14,50 per meter)

Voordelen

Voordelen dubbele plisséfit:
– Op maat gemaakt
– Strakke vormgeving
– Zonder hulpprofielen

Unilux_Vaste hordeur ZOS
schuifhordeur-luxe

Vaste hordeur 

Schuifhordeur  

 Luxe

Luxe

Solide, betrouwbaar en duurzaam. Dat is de vertrouwde vaste hordeur. Dankzij het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig en solide geconstrueerd. Elke deur is volkomen haaks. Daardoor zal deze hordeur nooit klemmen of over de grond slepen. Indien gewenst kan, naast de standaard aluminium schopplaat, een duwplaat gemonteerd worden. Deze plaat kan zowel in het midden, links of rechts als duwplaat fungeren. De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, desgewenst met schopplaat. Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Ook als pendeldeur, ofwel saloondeur, is de vaste hordeur ideaal te gebruiken. Voordeel van een dergelijke toepassing is de mogelijkheid om ‘in en uit’ te lopen. 

De schuifhordeur is een ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien. Vaste hordeuren vormen daarbij de basis. Door plaatsing van rails zijn deze deuren als schuifhordeuren toe te passen. Dankzij strakke rails boven en onder en gebruik van glijblokken in plaats van storingsgevoelige wieltjes, is een lange levensduur gegarandeerd. Daarnaast is het mogelijk meerdere hordeuren op de rails te plaatsen, zodat een dubbele schuifdeur ontstaat. Bij een duo-schuiver, schuiven de delen achter elkaar. Dit kan door gebruik te maken van een dubbele geleider. Borstels met aangepaste hoogten zorgen voor een insectendichte aansluiting. De hordeuren laten zich eenvoudig wegnemen in de winterperiode.

Toepassingen

Draaideur

Standaard RAL kleuren

RAL 9001 Crème wit

RAL 9006 Zilvergrijs

RAL 9005 Zwart structuur

Opties

Opties vaste Hordeur:

-Standaard geleverd met zwart gaas.
– Alternatieve RAL kleur (meerprijs € 95,-)
– Petscreen Petscreen (meerprijs € 62,-)

Voordelen

Voordelen vaste hordeur:

– Zeer stevig en Solide
– Ook toepasbaar als pendeldeur met de mogelijkheid in en uit te lopen

Toepassingen

Schuifpui ZOS Unilux

Schuifpui

Standaard RAL kleuren

RAL 9010 Wit

RAL 9001 Crème wit

RAL 7016 Antraciet structuur

RAL 9005 Zwart structuur

Opties

Opties Luxe Schuifhordeur:
– Wordt standaard geleverd met Zwart gaas
– Alternatieve RAL kleur
(meerprijs €95,-)

Voordelen

Voordelen Luxe schuifhordeur
– Lange levensduur
– Meerdere deuren op 1 rails mogelijk.

 Onze Leveranciers:

Horren ZOS KKS Insectenwering
logo_unilux
avz logo
Brasser horsysteem
uYypIgc4