Somfy

 Somfy Smart Home

Somfy Smart Home zorgt ervoor dat u altijd in verbinding staat met uw huis, zodat u altijd en overal de aangesloten producten in uw woning kunt bedienen en monitoren via de app op uw smartphone. U kunt op elk moment naar wens producten toevoegen aan het systeem.

Uw hele huis onder controle

Uw huis of appartement beschikt over een groot aantal ramen met (rol)gordijnen, rolluiken, zonwering, verlichting of andere elektrische apparatuur en natuurlijk de verwarming. Het bedienen doen we handmatig. Maar hoe fijn zou het zijn als u thuis of onderweg alles met uw smartphone kunt bedienen? En dat sensoren alle bewegingen en het klimaat in en rondom uw huis in de gaten houden.

Somfy Tahoma

Somfy Smart Home is een samenspel van producten die onderling draadloos in verbinding staan en met elkaar kunnen communiceren. Vele producten in uw woning zijn nu binnen handbereik en onder controle.

 Tahoma en het overzichtelijke bedieningspaneel 

Tahoma, Zos

De Werking van Tahoma – verzenden én terugmelding

De werking van TaHoma is eenvoudig en zeer veilig. Met de Somfy app op uw smartphone stuurt u een signaal naar de beveiligde Somfy Server. De server staat in verbinding met de internet router bij u thuis en uw TaHoma box. De TaHoma stuurt de ontvanger aan in de rolluikmotor of een lichtpunt.

Tahoma Schema

De werking van TaHoma is eenvoudig en zeer veilig. Met de Somfy app op uw smartphone (1) stuurt u een signaal naar de secure Somfy server (2) in de cloud. Vandaar naar de internet router (3) bij u thuis die verbonden is met de Tahoma box (4). De TaHoma  geeft een stuuropdracht naar de ontvanger in de motor (5) van bijv. een rolluik, zonnescherm of garagedeur. Maar kan bijvoorbeeld ook lichtpunten, sensoren of een camera in werking zetten.

Somfy, ZOS

Comfortabel en Slim wonen

Bedien en controleer uw zonwering, rolluiken, verlichting, raamdecoratie, garagedeur, hek en verwarming met  uw smartphone, tablet of computer. Wanneer u maar wilt en waar u ook bent.

Somfy ZOS

Aangepast aan behoeften

Maak scenario’s voor wakker worden, de woning verlaten, naar bed gaan en meer. Gebruik meerdere producten in één scenario en laat Tahoma uw huis aansturen op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

Somfy, ZOS

Moeiteloos & slim bedienen

Voeg weersensoren of openingssensoren toe zodat uw woning moeiteloos en automatisch reageert op veranderende omstandigheden. Programmeer uw voorkeuren en laat de rest over aan Tahoma.

Somfy, ZOS

Gemoedsrust en controle

U kunt op afstand en op elk moment controleren of thuis alles in orde is en u kunt de instellingen van uw apparaat op elk gewenst moment aanpassen.

Somfy, ZOS

Altijd een ‘oogje in het zeil’

Uw huis in de gaten houden en gebeurtenissen vastleggen met behulp van een camera.

Somfy, ZOS

Inbrekers afschrikken

Slimme simulatie zorgt ervoor dat lampen op een bepaalde tijd aan- en uitgaan, en raamdecoratie op en dicht gaat. Zo wordt de indruk gewekt dat er iemand thuis is, zodat potentiële inbrekers worden afgeschrikt.

Somfy, ZOS

Waarschuwingen ontvangen 

Wanneer een indringer of rook wordt gedecteerd, ontvangt u direct een waarschuwing via een pushbericht op uw smartphone. U kunt dan direct actie ondernemen.

Somfy, ZOS

Actieve bescherming bij onraaddectie

De apparatuur die op Tahoma ® is aangesloten wordt direct ingeschakeld om uw woning te beschermen (Rolluiken gaan dicht en de verlichting gaat aan.) Bij rookdetectie, zorgt Tahoma ® voor een veilige vluchtroute (rolluiken op en verlichting aan.) 

Somfy, Tahoma, ZOS

Somfy Smart Home is bereikbaar voor u! De innovatie systemen en gebruiksvriendelijke oplossingen brengen een slimmer huis binnen ieders bereik. De Tahoma box + App kost € 349,- (inclusief BTW, geen abbonement nodig en altijd gratis updates)

Somfy

Meer informatie over Somfy Tahoma