Rolluiken

Rolluiken

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van een rolluik. Een van de belangrijkste aspecten is de verduisterende werking van het rolluik, het (zon)licht van buitenaf wordt geweerd en de kamer blijft donker als u dat wilt. Rolluiken waarborgen uw privacy en hebben een inbraakvertragende werking.

De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat warmte (zomer) en koude (winter) worden gereduceerd, waardoor u flink bespaart op uw energierekening.

Ook biedt het rolluik een uitstekende geluidsisolatie, lawaai wordt effectief gedempt. Binnen ons assortiment kan worden gekozen voor diverse modellen omkasting.

De leverbare kleuren van de omkasting zijn afhankelijk van het gekozen model. Pantsers zijn leverbaar in bijpassende kleuren of in een afwijkende kleur, om alles nog meer contrast te geven.

Uiteraard kan het product tegen meerprijs in iedere gewenste Ral kleuren gepoedercoat worden.

Zos Zonwering levert verschillende type rolluiken van diverse leveranciers:

Alulux CD135

Alulux CD135

De kast van het Alulux CD 135 rolluik is tot 40% kleiner in oppervlakte dan een standaard rolluikkast. Het rolluik is opgebouwd uit lamellen van 35 mm, waardoor het een zeer kleine oproldiameter heeft. De CD 135 is dan ook uitermate geschikt voor toepassing in een nis of koof zoals bij dakkapellen. 

Dankzij de design of mini onderlijst, heeft het rolluik een extra luxe uitstraling. De Silent Fin zijgeleiders met speciale borstels verhogen het gebruikscomfort door de licht- en luchtdoorlaat te beperken en doordat de lamellen geruisloos op en neer bewegen. 
Het Alulux CD 135 rolluik is standaard verkrijgbaar in 11 kleuren, maar op aanvraag is vrijwel iedere kleur leverbaar. Het rolluik past daardoor perfect bij uw kozijn of gevel. Door de zijgeleider, kast en lamellen in kleur te variëren creëert u een speels effect.  

Alulux CD942

CD942

De CD 942 is het meest geavanceerde rolluik uit het Alulux assortiment. De lamel is zeer stevig en stabiel dankzij het speciaal ontwikkelde rode schuim, wat 20% harder is dan standaard rolluikschuim. De hagelweerstand is 11% hoger en ook de torsieweerstand is verhoogd met 15%. Met het CD 942 rolluik bent u dus nog beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. 

De levensduur van het rolluik wordt dankzij het rode schuim significant verlengd, waardoor u nog langer kunt genieten van de vele voordelen die dit rolluik biedt. Standaard is het CD 942 rolluik leverbaar in ruim 28 kleuren, waaronder 5 unieke tinten grijs. Daarnaast biedt Alulux de speciaal ontwikkelde Silent Fin zijgeleider. Het geluid van op en neer bewegende lamellen wordt door deze geleider gereduceerd, evenals de licht- en luchtdoorlaat. 

re1000_antraciet_structuur (Custom)

RE1000 Veiligheidsrolluik

Naast de standaard voordelen van een rolluik zoals isolatie, privacy en rust, biedt de RE 1000 extra bescherming tegen inbraak. Dit rolluik bestaat uit zeer stevige geëxtrudeerde lamellen met een blokkeerprofiel, een versterkte RE 1000 onderlijst en extra zware geleiders. Deze combinatie zorgt ervoor dat het rolluik vrijwel niet kan worden opgelicht of ontwricht. 

De RE 1000 is als enige rolluik voor de particuliere markt voorzien van een SKG veiligheidskeurmerk en voldoet daarmee aan één van de eisen die worden gesteld voor het PolitieKeurmerk Veilig Wonen. Met het PKVW vermindert de kans op een geslaagde woninginbraak met 90% en krijgt u wellicht zelfs korting op uw inboedelverzekering. Naast toepassing op uw woning is het RE 1000 rolluik tevens zeer geschikt ter beveiliging van uw bedrijfspand. 

Projecten Rolluik van ZOS Zonwering

  • Speeltuingebouw voorzien van rolluiken
  • Rolluiken gemonteerd #Westkapelle, alles passend bij het bestaande schilderwerk #ral9001 en elektrisch bediend.
  • Vlissingen
  • Vierwegen, Domburg
  • Meiveld, Oost-Souburg